Η Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο (Safer Internet Day) καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Ευρωπαίας Επιτρόπου Βιβιάν Ρέντινγκ και γιορτάζεται κάθε χρόνο τον Φεβρουάριο.

Με αφορμή την ημέρα αυτή στο μάθημα του Πληροφορικού Γραμματισμού , οι εκπαιδευόμενοι του Α Κύκλου μέσω άσκησης καταγραφής των θετικών και αρνητικών του Διαδικτύου, τους δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν, να πληροφορηθούν καθώς και να προβληματιστούν σχετικά με τις ενέργειες μια ασφαλής πλοήγησης.

Στη συνέχεια παρακολούθησαν μια ομιλία στα πλαίσια της εκδήλωσης της Ψηφιακής Παιδείας και Συνεχιζόμενης εκπαίδευσης για το διαδίκτυο, του κυρίου Αθανάσιου Θήριου, Παιδίατρο του Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών με θέμα Διαδίκτυο και COVID-19.Στην ομιλία του καλύφθηκαν θέματα όπως: 1)Διαδίκτυο και χρήσεις, 2)Συμπεριφορές εξάρτησης, 3)Κοινωνικά Δίκτυα, 4)Επιπτώσεις COVID-19 στη χρήση του Διαδικτύου. Το θέμα της ασφαλής πλοήγησης είναι πολύ ευρύ και δεν μπορεί να καλυφθεί μόνο στα πλαίσια ενός μαθήματος. Στόχος του μαθήματος ήταν η αφύπνιση για ένα θέμα που ορίζει την ζωή μας σήμερα σε μεγάλο βαθμό.

ΨΕΥΔΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αφήστε σχόλιο