Το ΣΔΕ Ν. Προποντίδας, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την Επέτειο του Πολυτεχνείου, πραγματοποίησε τελετή εορτασμού στο αμφιθέατρο του Σχολείου.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με εναρκτήριο λόγο που εκφώνησε η διευθύντρια, κυρία Ευαγγελία Παπανικολάου, με αφορμή τα πενήντα χρόνια που συμπληρώνονται από την εξέγερση του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου του 1973.
Επίσης, τόνισε την ανάγκη να γίνει αντιληπτό πως το νόημα του Πολυτεχνείου είναι ο διαρκής αγώνας για την ελευθερία των λαών. Στη συνέχεια εκπαιδευόμενοι του Α΄ και του Β΄ Κύκλου του ΣΔΕ απήγγειλαν ποιήματα, ιστορικά κείμενα, ερμήνευσαν γνωστά τραγούδια της εποχής και έγινε προβολή video με το θέμα της Επετείου.
Ο εορτασμός έκλεισε με ένα θεατρικό δρώμενο, ένα φόρο τιμής στη μνήμη των θυμάτων του Πολυτεχνείου και στον κορυφαίο και διαχρονικό αγώνα τους για τη Δημοκρατία.
Τον εορτασμό επιμελήθηκε η καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας του ΣΔΕ κ. Εμμανουηλίδου Μαρία.

