Τo ΣΔΕ Ν.Προποντίδας συμμετείχε την Τρίτη 15/3/22 στην εξ αποστάσεως ενημέρωση που διοργάνωσε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ μαζί με την Ελληνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Η φετινή εκστρατεία ενημέρωσης έχει σχεδιαστεί για την αντιμετώπιση ζητημάτων ασφάλειας που αφορούν την προστασία της καθημερινότητας μας στο διαδίκτυο αλλά και την ενημέρωση των εκπαιδευομένων σχετικά με το πώς πρέπει να ενεργούν αν και εφόσον πέσουν θύματα απάτης στο διαδίκτυο. Επίσης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν τις αναδυόμενες τεχνολογίες (όπως έξυπνα ρολόγια κ.λπ.) και τι πρέπει να προσέχουμε όταν αγοράζουμε τέτοια προϊόντα.Στο τέλος της παρουσίασης από την υπεύθυνη κ. Δασκαλάκη δόθηκε χρόνος και χώρος για ερωτήσεις από την πλευρά των εκπαιδευομένων των συμμετεχόντων σχολείων. Τα ερωτήματα που διατυπώθηκαν αφορούσαν, μεταξύ άλλων, την ασφάλεια ως προς την αποθήκευση των συνθηματικών στις συσκευές συχνότατης καθημερινής χρήσης όπως τα κινητά.

Η παρουσίαση έκλεισε με τους εκπαιδευόμενους να εκφράζουν την ικανοποίησή τους από την άμεση δυνατότητα πρακτικής εφαρμογής των συμβουλών και των κατευθυντηρίων της ενημέρωσης σχετικά με την κυβερνοασφάλεια.

Αφήστε σχόλιο